Özgeçmiş

İş Deneyimi A

| 07 Ocak 2015
11.2006 -
Demir Kimya Sanayi, İstanbul, Genel Müdür

05.2004 - 11.2006
Canan Kozmetik Group , İstanbul, Genel Müdür
Grup firmalarının (Canan Kozmetik, Canan Pazarlama, Seda Plastik ve serbest bölge şirketi) ilk profesyonel Genel Müdür olarak Yönetim Kuruluna rapor etti. Grubun tüm fonksiyonlarını yönetti, firma vizyonunu güncelledi ve 60 milyon USD üzerinde Konsolide Ciroya ulaştı. 250 kişilik firmayı yönetti.

Performans
Bir yandan pazarın sunduğu fırsatları değerlendiren yeni işler gerçekleştirir ya da sıfırdan kurarken diğer yandan genelde işlerin karlılığını sürdürebilir kılan etkin iş ilişkilerini hayata geçirdi. Böylelikle üç yıl içinde Ebit DA ve Satış Cirosunu iki katına çıkardı.

Sratejik ortaklıklar, borsa ve firma satışı için gereken standart şirket içi sistemleri hazırladı, uyguladı ve geliştirdi.

Uluslararası ve yerel firmalarla rekabet içinde bulunduğu kozmetik pazarında oldukça başarılı olan, Bebek Şampuanı, El ve Vücut Kremi, El ve Vücut Losyonu ve Saç Jölesi gibi yeni ürünleri geliştirdi ve pazara sundu.

Firmanın pazar nufuzunu hızla artan bir etkiyle yurdumuz sathında 25 000 Satış Noktasına getiren ve bayi kanalında satışlarını en üst seviyeye ulaştıran, hayli etkin ve gelişmiş Kozmetik Satış Ekibini şekillendirdi.

Farklı ülke pazarlarına girip ve gelişmek üzere çeşitli yayılma planlarını hazırlayıp uyguladı. Ve sonucunda dış pazarda üç yıl içinde üç kat artışla $15 M Satış Cirosuna ulaştı.
Bazı ülkelerde ucuz ithal ürünlerle mücadele eden ve hayli etkili olan ikinci marka stratejisini planladı ve hayata geçirdi.

Bölgesindeki her ülkede ve yurdumuzda her bölgede tek distributör uygulaması ile iddialı hedefleri gerçekleştirdi.

Gelecek 5 yıl için orta erimli Stratejik Şirket Planı çalışmalarını hazırladı ve yönetti, Daha kuvvetli ve inisiyatif sahibi orta seviye yöneticileri ve adayları oluşturmak için 2 yıllık bir eğitim programı uyguladı.

TOBB kampamında oluşturulan Kozmtik Meclisine üye olarak katıldı.

L’Oréal grubu Canan Kozmetik firmasının tamamını satın almak üzere bir anlaşma imzaladı.

0 yorum: