Özgeçmiş

İş Deneyimi B

| 07 Ocak 2015
01.1996 - 03.2004
Türk Henkel AŞ- Cognis AŞ, İstanbul, Satış ve Pazarlama Müdürü – Care Chemicals SBU
Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Türkiyeden oluşan 20 ülkedeki Satış ve Pazarlama aktivitelerinden sorumlu olarak Care Chemicals (Kozmetik ve Deterjan Endüstrisi) Stratejik İş Birimi Müdürüne ve aynı zamanda matris olarak Güney Avrupa Satış Direktörüne rapor etti. Tüm teknik ve ticari hizmetleri; kısa ve orta dönem planlama; satış ve pazarlama stratejileri ile kampanyaları; hedef pazarların seçimi, yeni satış kanalı oluşturma ve anlaşmalar gibi fonksiyonları yönetti. 5' i matris olmak üzere 10 kişilik bir ekiple çalıştı.

Performans
Henkel-Cognis Almanya' dan Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerinden oluşan 20 ülkedeki bölgesel Care Chemicals işini başarıyla Turk Henkel-Cognis Kimya bünyesine devraldı. Satış Cirosunu 5 yılda 3' den 20 M Euro' ya yükseltti.
Mevcut 500 civarında müşteri ile yerel/uluslararası bayi ve distributörden oluşan portfolyoyu yönetti.
Pazarlar arası informasyon transferi ile stratejileri tartışmak amacını güden uluslararası firma toplantılarına ve çalışma gruplarına katıldı, kendi bölgesini temsil etti.
Ulusal ve uluslararası müşterilerle çeşitli kapsamlarda uzun süreli sözleşmeler hayata geçirdi.
Re-engineering, ISO ve kendini yöneten takımlar, SAP ile e-ticaret amacıyla şirket web sitesi gibi projelere katıldı ve yönetti.
01.1987 - 12.1995
Türk Henkel AŞ, İstanbul, Satış ve Pazarlama Müdürü – Surface Technologies SBU
Metal endüstrisi (Surface Technologies) SBU Direktörüne rapor etti.
Managed all range of technical services through the sectors of Automotive Suppliers, Aluminium, Steel and Water Treatment industries, sales and marketing strategies and campaigns, planning and forecasting, sales channel management in Turkish market.
Türkiye' de kimyasal alanda ilk kez Nacanco, Çelik Halat, Carnaud Metal Box vb. ulusal ve uluslararası müşteriler ile “Chemical System Management” adıyla uzun süreli devrimsel nitelikte, dikkate değer sözleşmeler imzaladı.
Yine Türkiye' de ilk kez markalı yüzme havuzu kimyasalları işini kurdu ve yönetti.

0 yorum: